Co wybrać? Jak zdecydować? Czy da się to połączyć? Jaki będzie rezultat? To nie jedyna pytania i dylematy, przed jakimi stają osoby chcące wybudować swój własny wymarzony dom. Każdy chciałby żeby jakaś, chociaż część domu była jego pomysłem. Dwie różne wizje niejednokrotnie przysparzają wielu problemów. Najlepiej byłoby je połączyć, ale niestety nie zawsze się da. W takiej sytuacji najlepszym wyjście dla obu osób jest udanie się do firmy, która zajmuje się projektowaniem domów nowoczesnych. Tam można przedstawić swoje wizje, projektanci postarają się wynieście z nich wszystko, co najlepszy i stworzyć dom idealny. Przytulny i ciepły a zarazem nowoczesny i oszczędny, czyż nie na tym właśnie nam zależy? Budynki o klasycznej architekturze kojarzą nam się z ciepłem rodzinnego ogniska, z dzieciństwem, bezpieczeństwem, za to domy nowoczesne pociągają nas swoim modnym wyglądem, tym, że nie są często spotykane, są surowe i indywidualne, bo stworzone tylko dla nas, często z naszych pomysłów. Dobry projektant to taki, który nie tylko umie słuchać, ale również umie zaproponować nam i przedstawić różne warianty zamienne jakiegoś pomysłu. A co najważniejsze doradzi czy w ogóle to będzie spełniało swoją rolę. Nie każdy z nas zna się na projektowaniu domów nowoczesnych, a tym bardziej nie znamy wszystkich możliwych zamienników, technologii, wyglądu by przypominał on dom nowoczesny. Profesjonalista w swoim fachu dopasuje naszą wizję do funkcjonalności tego domu. Jest w stanie połączyć ze sobą to, co tradycyjne z tym, co modne i obecnie trendy, a wręcz spojrzeć w przyszłość i zaproponować bardziej radykalne, ekstrawaganckie, odważne rozwiązania. W końcu mawia się że do odważnych świat należy. Podjęcie decyzja i tak pozostaje tylko dla nas, w końcu to my będziemy mieszkać i spędzać czas w tym domu.